top of page

ἐν βιβλίῳ

9789605723309.jpeg

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί

το μυθιστόρημα του Patricio Pron, Αύριο θα μας λένε αλλιώς,

σε μετάφραση της Μαρίας Παλαιολόγου.

 

Ένα μεγάλο βιβλίο για την αγάπη την εποχή των κοινωνικών δικτύων που φωτίζει τη νέα πραγματικότητα των ερωτικών επιθυμιών.

 

Το μυθιστόρημα του Patricio Pron απέσπασε το Βραβείο Alfaguara 2019 καλύτερου μυθιστορήματος και διακρίθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της χρονιάς από την El País.

 

Patricio Pron

Αύριο θα μας λένε αλλιώς

(Mañana tendremos otros nombres)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Παλαιολόγου

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ζουν στη Μαδρίτη. Εκείνη είναι αρχιτέκτονας, φοβάται να κάνει μελλοντικά σχέδια και έχει επινοήσει την ύπαρξη ενός εραστή. Εκείνος γράφει δοκίμια, είναι πέντε χρόνια μαζί της και ποτέ δεν φαντάστηκε ότι μια μέρα θα ήταν και πάλι εργένης· βρίσκεται σε σύγχυση μπροστά στη νέα, ακατανόητη πραγματικότητα.

 

Στην είδηση του χωρισμού τους έρχονται οι φίλοι και οι συμβουλές τους, τις περισσότερες φορές φέρνοντας περισσότερες αμφιβολίες παρά λύσεις. Είναι η γενιά του Tinder, άνθρωποι που εξαλείφουν ο ένας τον άλλο με μια απλή κίνηση και σχεδόν όλοι τους καταλήγουν εκτεθειμένοι και απογοητευμένοι τελικά.

 

Ο χωρισμός ενός ζευγαριού αποκαλύπτει πολλά για τη χώρα, τη στιγμή, αλλά και την ίδια την ιδέα της συνύπαρξης. Και η ανάλυση της εποχής είναι σκληρή: γονείς που συνυπάρχουν από υποχρέωση, πειράματα προσωπικής ανάπτυξης που λειτουργούν σαν παραστάσεις. χωρίς κοινό, τεχνολογία που διεισδύει στα πάντα, ακόμη και στην ιδιωτικότητα. Εκείνη κι Εκείνος, ήδη κοντά στα σαράντα, αρχίζουν να αποδέχονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων χωρίς ρομαντικά δάκρυα, αλλά με μια μυστηριώδη νοσταλγία, που ενδεχομένως να τους επανασυνδέσει.

 

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Patricio Pron (Πατρίσιο Προν) γεννήθηκε στο Ροσάριο της Αργεντινής το 1975. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Επικοινωνίας του Εθνικού Πανεπιστημίου του Ροσάριο. Εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας∙ το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες, μεταξύ αυτών στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ιταλικά. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως το Paris Review και το Michigan Quaterly Review. To 2010 επιλέχθηκε από το αγγλικό περιοδικό Granta ως ένας από τους είκοσι δύο καλύτερους νέους ισπανόφωνους συγγραφείς. Για το διήγημά του «Es el realismo» διακρίθηκε το 2004 με το Βραβείο Juan Rulfo και για το σύνολο του έργου του τιμήθηκε με το Βραβείο Cálamo Extraordinario το 2016. Το 2019 απέσπασε το Βραβείο Alfaguara καλύτερου μυθιστορήματος για το βιβλίο του Αύριο θα μας λένε αλλιώς (Ίκαρος, 2020). Ο Patricio Pron είναι δόκτωρ Ρομανικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν στη Γερμανία. Ζει στη Μαδρίτη.

 

Περισσότερα για τον συγγραφέα: https://ikarosbooks.gr/authors/pron-patricio

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Έχω την εντύπωση ότι βραβεύσαμε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, που είναι πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε διαχρονικό αριστούργημα.

Juan José Millás


Μια αιχμηρή ιστορία χωρισμού στην καρδιά του σύγχρονου καπιταλισμού.

Manuel Vilas

Μια επιτυχημένη ψυχολογική ενδοσκόπηση, στην οποία δεν υπάρχουν ένοχοι, ούτε καλοί ή κακοί, αλλά ένα επώδυνο ναυάγιο καλών προθέσεων.

El Imparcial


Γιατί να διαβάσετε μία ακόμη ιστορία χωρισμού; Γιατί στην εποχή της αδυναμίας συνύπαρξης, του συνεχούς φλερτ και του φόβου της μοναξιάς, βλέπουμε πως το τέλος μιας σχέσης αποτελεί και το τέλος ενός τρόπου ζωής, το τέλος μιας κουλτούρας και την απαρχή της αβεβαιότητας.

Mujer Dínamo

Μια γενιά, ένα μέρος και μια στιγμή, σε ένα περιβάλλον τόσο φριχτό όσο και γλυκά τερατώδες. Μια εξαιρετική ακτινογραφία της εποχής μας.

Babelia

Επικοινωνήστε μαζί μας!

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

info@envivlio.com

mob : 6944018135

bottom of page