ἐν βιβλίῳ

 

 

 

Το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει

Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης

 

Ήμουν δεν ήμουν τεσσάρων χρονών όταν την κοπάνησα απ’ το σπίτι μέρα μεσημέρι. Δεν έφταιγα εγώ, αλλά κανείς τους εκεί μέσα δε μου έδινε σημασία. Το ρολόι χτύπησε δύο ακριβώς.

Φόρεσα λοιπόν τ’ αθλητικά μου παπούτσια, κοίταξα γύρω μου, ξερόβηξα, αλλά δεν υπήρχε κανείς στο οπτικό μου πεδίο. «Πολύ ωραία» είπα. Πήρα μια βαθιά ανάσα, έπιασα το πόμολο της πόρτας και είπα «Αντίο». Εκείνη τη στιγμή, αν υπήρχε κάμερα, θα έσκαγα κι ένα δάκρυ έτσι για να αποδείξω τις υποκριτικές μου ικανότητες.

Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης γεννήθηκε στο "Αλεξάνδρας" το '81. Μεγάλωσε στη Νίκαια με άλλα πέντε αδέρφια και δυο υπέροχους γονείς. Στην τρίτη τάξη του Δημοτικού άρχισε να δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη κι έναν χρόνο μετά έγραψε την πρώτη του επιθεώρηση, την οποία και ανέβασε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Σπούδασε υποκριτική στον Ίασμο. Έχει γράψει τέσσερις κωμωδίες: "Το Τελευταίο Botox", "Τρεις Τρεις Εννιά", "Δεν είμαι εγώ η Σταχτοπούτα" και την "Diva". Τα τρία πρώτα παίχτηκαν με επιτυχία. Όσο ζούσε στη Θεσσαλονίκη είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα "Εγνατία". Όταν επέστρεψε στη βάση του, άρχισε να γράφει τους "Μονολόγους" στην City Uncovered. Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Πολιτισμός Πολίτης, στο avmag.gr, στο mcnews.gr και στο koukidaki.blogspot.gr.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

info@envivlio.com

mob : 6944018135