Η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, διοργανώνει στον ΙΑΝΟ Αθήνας, την ετήσια συνάντηση των αναγνωστών/μελών της, την Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου!

Σκοπός, του θεσμού πλέον στο χώρο του βιβλίου, είναι η άμεση επαφή των αναγνωστών-μελών μεταξύ τους αλλά και με τους συγγραφείς. Απόδειξη αυτής της ανάγκης είναι οι συναντήσεις των προηγούμενων ετών (2017, 2018) τις οποίες τίμησαν πλήθος μελών, αναγνωστών εκδοτών και συγγραφέων.

❝ Η αξία αυτών των συναντήσεων αλλά και των απονομών, έγκειται στο ότι πηγάζουν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δεν είναι μία διοργάνωση κάποιου επίσημου φορέα του εκδοτικού χώρου ❞

Οι νέες γενιές τιμούν τις παλαιότερες!

Και στη φετινή συνάντηση, συνεχίζεται το ένθετο που εγκαινιάστηκε το 2018, η «απονομή τιμητικής πλακέτας» σε προσωπικότητες για τη συνολική προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα, υπό το σκεπτικό της ευγνωμοσύνης των γενεών.

Έτσι, νεότεροι λογοτέχνες βραβεύουν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός τιμά την Ευγενία Φακίνου (Ευγενία Φακίνου | Evgenia Fakinou).
Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας (Makis Tsitas) τιμά τον Μάνο Κοντολέων (Manos Kontoleon).
Ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος (Kostas Stoforos) τιμά την Λότη Πέτροβιτς (Loty Petrovits).
Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη (Maria Rousakis) τιμά την Μαρία Παπαγιάννη.

Κατά τη διαδικασία, οι συγγραφείς των νεότερων γενεών μιλούν για λίγα λεπτά για τον λογοτέχνη που βραβεύουν, παρουσιάζουν περιεκτικά το έργο τους, πως τον βλέπουν οι ίδιοι και πως τους επηρέασε στη δική τους λογοτεχνική πορεία. Στη συνέχεια απονέμουν προσωπικά την αναμνηστική πλακέτα.

Στη φετινή συνάντηση εγκαινιάζεται το «ειδικό βραβείο», μία διάκριση σε έναν άνθρωπο των γραμμάτων ο οποίος ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά για το έργο του.

Η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς (Λότη Πέτροβιτς-Loty Petrovits) απονέμει το ειδικό βραβείο στον Αλέξανδρο Δαμουλιάνο (Αλέξανδρος Δαμουλιάνος).

Προσκαλούνται λοιπόν όλοι, αναγνώστες και συγγραφείς, να παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουμε την ημέρα μέσα από τους ανθρώπους των γραμμάτων.

Στο μουσικό μέρος τη συνάντησης συμμετέχουν:
Γιάννης Λεκόπουλος (Giannis Lekopoulos / Γιάννης Λεκόπουλος), τραγούδι
Αρετή Κοκκίνου, κιθάρα

Μαρία Νίττη, ακκορντεόν

Πληροφορίες:
Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Τηλ. 6946904844

Η συγκέντρωση θα καλυφθεί δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά με Live Streaming, από το Bookia (http://www.bookia.gr).