ἐν βιβλίῳ

Εργαστήρι θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού!

Πολιτιστικό Πάρκο

Πολλά έχουν γραφτεί από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα για το παιχνίδι, που αν για τον ενήλικα είναι μια μορφή ευχάριστης απασχόλησης μετά την εργασία , για το παιδί είναι το καθαυτό περιεχόμενο της ύπαρξής του.

Το παιχνίδι δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να περάσουν τα παιδιά ευχάριστα την ώρα τους, αλλά βοηθάει σε σημαντικό βαθμό  στην ανάπτυξη του παιδιού. Δηλαδή, να αναπτύξει τις αισθήσεις του, την κοινωνικότητα του, την φαντασία του, την παραγωγή και χρήση της γλώσσας, καθώς και της γραφής.

Το παιχνίδι έχει την ιδιότητα να σχετίζεται και σε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης του παιδιού, στο να σχηματίσει το ίδιο το παιδί την αντίληψη για την πραγματικότητα, την αυτογνωσία, καθώς και να το προετοιμάσει  για την ικανότητά του να δημιουργήσει πολιτισμό.

Μέσα από το θεατρικό  παιχνίδι πιο συγκεκριμένα μπορούμε να φέρουμε το παιδί σε κάποια επαφή με την τέχνη και ιδιαίτερα με το θέατρο.

Το παιχνίδι είναι ένα μέσο οικείο για το παιδί και αποτελεί ένα τρόπο προσέγγισης του παιδιού με την τέχνη. Μόνο μέσω του παιχνιδιού το παιδί μπορεί να διοχετεύσει τη βαθιά παρόρμηση που έχει για εσωτερική έκφραση και συμμετοχή στα κοινά. Παίζοντας ερμηνεύει κάποιο ρόλο και ερμηνεύοντας αυτό το ρόλο ανακαλύπτει καινούριους τρόπους έκφρασης και πληροφόρησης.

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, το παιδί έχει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης , και μπορεί να ανακαλύπτει καινούριους τρόπους σχέσης που το βοηθάνε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του.

Το θεατρικό παιχνίδι λοιπόν, κινείται σε επίπεδα ψυχολογικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά καθώς και καλλιτεχνικά. Στόχος του είναι το παιδί να ξεπεράσει την συστολή του , να δοκιμάσει νέους ρόλους , να κοινωνικοποιηθεί και να μάθει να λειτουργεί μέσα σε ένα σύνολο.

Ένα σύνολο όπου όλοι είναι διαφορετικοί ξεχωριστοί και μοναδικοί!

Τα μαθήματα γίνονται στο θέατρο, στον Λυκαβηττό ( Αγ.Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5)

Τα τμήματα χωρίζονται σύμφωνα με τις ηλικίες των παιδιών.


Στόχος του θεατρικού εργαστηρίου είναι να πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις από τα παιδιά μέσα στο χρόνο, η πρώτη με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μαθημάτων στο θέατρό μας στον Λυκαβηττό ( χωρητικότητας 110 θέσεων) και η δεύτερη σε γνωστό Αθηναϊκό θέατρο μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του δεύτερου κύκλου.

Για επιπλέον πληροφορίες καλέστε μας στο: 2103647200.

Επικοινωνήστε μαζί μας!

info@envivlio.com

mob : 6944018135

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon