top of page

ἐν βιβλίῳ

Συνέντευξη | Κώστας Κρομμύδας

Για τη σημερινή συνέντευξη, δεν θα μπορούσα να μην είμαι χαρούμενη, καθώς φιλοξενώ έναν πολύ επιτυχημένο συγγραφέα και ηθοποιό, τον Κώστα Κρομμύδα! Ένα άνθρωπο ταλαντούχο, δραστήριο, αγαπητό και πολύ δημοφιλή για το ταλέντο του στο σανίδι και στη συγγραφή.

 

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και έχει εργαστεί ως ηθοποιός στην τηλεόραση, το θέατρο και το σινεμά. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής, αλλά και χορού, μεταξύ των οποίων και την μέθοδο διδασκαλίας του Actor Studio για τέσσερα χρόνια. Σίγουρα τον έχετε θαυμάσει σε κάποια από τις τηλεοπτικές, και όχι μόνο, εμφανίσεις του, καθώς καταφέρνει να γοητεύει με το ταλέντο και την παρουσία του.  Συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και στην πολύ δημοφιλή αγγλική σειρά The Durrells! 

Από τον Μάιο του 2012, μπήκε στην ζωή μας και σαν συγγραφέας, με το «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» κι ένα χρόνο μετά με το «Η Ζωή που έλειπε». Προσωπικά το αγαπημένο μου, εκδόθηκε το 2014 με τίτλο «Ογκρέσα», που με τράβηξε να το διαβάσω και δικαίως αφού είναι το ίδιο μαγικό με τον τίτλο του! Ακολούθησαν το «Μη με λησμονεί», η «Ουρανόεσσα»,«Φως μέσα στην θύελλα», «Μυρωδιά από Σανίδι» και το «Μια νύχτα ακόμη». Πρόφατα κυκλοφόρησε και το νεο του βιβλίο «Εβόρα». Έχει ένα φανατικό κοινό πια που αναμένει κάθε φορά να διαβάσει κάτι νέο από τον αγαπημένο του συγγραφέα! Θα βρεις όλα τα βιβλία του από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

«Θεωρώ το δώρο της ζωής μοναδικό και γι’ αυτό προσπαθώ να τη ζω όσο καλύτερα μπορώ αφήνοντας κάτι καλό πίσω μου».

Στιγμιότυπο 2020-04-29, 11.27.48.png

«Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους κοντά σου που σου λένε την αλήθεια και όχι αυτά που θες να ακούς.».

kostas-krommydas.jpg

Κατερίνα Κυταριώλου: Αν έπρεπε να συστηθείτε σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει, τι θα λέγατε; Ποιός είστε;

Κώστας Κρομμύδας: Είμαι ο Κώστας. Τα τελευταία δέκα χρόνια γράφω ιστορίες που ελπίζω να κάνουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων καλύτερη.

Κ.Κ.: Ποιο είναι το κίνητρό σας στη ζωή;

Κ.Κρομμύδας: Τα κίνητρα που με κινητοποιούν είναι πολλά. Κάποια από αυτά προκύπτουν από την ίδια τη ζωή στην καθημερινότητά μου. Θεωρώ το δώρο της ζωής μοναδικό και γι’ αυτό προσπαθώ να τη ζω όσο καλύτερα μπορώ αφήνοντας κάτι καλό πίσω μου.

Κ.Κ.: Υπήρξε φορά που ο «κακός» εαυτός σας πήγε να σας αποτρέψει από ένα σημαντικό βήμα και πως το αντιμετωπίσατε;

Κ.Κρομμύδας: Πάντα υπάρχει ο κακός μας εαυτός που παραμονεύει. Το θέμα είναι να ξέρουμε πως ακόμα και αν κάνουμε κάποιο λάθος να ζητάμε συγνώμη. Και το πιο σημαντικό, να μην ξανά κάνουμε το ίδιο λάθος. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να ακούω την άποψη ανθρώπων που είναι κοντά μου και μ’ αγαπούν οι οποίοι με ενημερώνουν κάθε φορά που πιθανόν πάω να ξεφύγω. Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους κοντά σου που σου λένε την αλήθεια και όχι αυτά που θες να ακούς.

Κ.Κ.:Ποια αξία διατηρείτε σε όλες τις φάσεις της ζωής σας;

Κ.Κρομμύδας: Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα μου. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω αδικήσει κανέναν. Κι αν έχει συμβεί θα έχει γίνει σίγουρα άθελα μου. Ο σεβασμός στον άνθρωπο. αλλά και στο περιβάλλον είναι από τις βασικές αρχές μου επίσης.


 

«Θαυμάζω εκείνους που παλεύουν καθημερινά ασχέτως αν τα καταφέρνουν. Με ενοχλούν αυτοί που από τον καναπέ τους  κρίνουν όλους αυτούς που παλεύουν.»

653070.jpg

Κ.Κ.: Τι θαυμάζετε στους ανθρώπους και τι σας ενοχλεί απίστευτα;

Κ.Κρομμύδας: Θαυμάζω εκείνους που παλεύουν καθημερινά ασχέτως αν τα καταφέρνουν. Με ενοχλούν αυτοί που από τον καναπέ τους  κρίνουν όλους αυτούς που παλεύουν.

Κ.Κ.: Αν μπορούσατε να δώσετε μία μόνο συμβουλή στον νεότερο εαυτό σας ποια θα ήταν;

Κ.Κρομμύδας: Μην αλλάξεις τίποτα…

Κ.Κ.: Η επιτυχία δεν έχει μυστικά. Σκληρή δουλειά, συγκέντρωση, επιμονή. Εσείς τι άλλο κάνατε για να πετύχετε τους στόχους σας;

Κ.Κρομμύδας: Δεν άφησα τίποτα στην τύχη…

Κ.Κ.: Ποιο είναι το μότο σας;

Κ.Κρομμύδας: Κάνε το καλό και το καλό θα σε ανταμείψει.

 

Κ.Κ.: Πείτε μας κάτι αισιόδοξο που σας βοηθά να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες και ίσως βοηθήσει και όποιον διαβάζει τώρα.

Κ.Κρομμύδας: Το ανέφερα και πιο πάνω. Η ζωή είναι ένα καταπληκτικό δώρο και μόνο αν κατανοήσουμε όλη αυτή την απίστευτη διαδικασία που συνέβη για να υπάρχουμε και να σκεφτόμαστε θα γίνουμε πιο χρήσιμοι και καλύτεροι άνθρωποι για την κοινωνία και τον κόσμο.

Κ.Κ.: Πώς βλέπετε τη ζωή μας ένα χρόνο μετά τον Κορονοϊό; Τι θετικό θα μας έχει μείνει πιστεύετε;

Κ.Κρομμύδας: Η ανθρωπότητα στο παρελθόν έχει δείξει πως μπορεί να ξεπεράσει πολύ μεγάλες δυσκολίες. Δυστυχώς η μνήμη μας είναι κοντή και φοβάμαι πως τα θετικά που συνέβησαν μέσα στο μεγάλο κακό, θα ξεχαστούν σιγά-σιγά και θα επανέλθουμε μετά από καιρό στους ίδιους ρυθμούς χωρίς να έχουν αλλάξει και πολλά. Θεωρώ όμως ότι το μέλλον και γενικότερα ο κόσμος μας θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο από δω και πέρα. Ο κόσμος που έτσι όπως τον γνωρίζαμε είναι στην εντατική και μάλλον δεν θα επανέλθει.

Κ.Κ.: Ευχαριστώ πολύ!

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence). Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με Λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories). Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon). Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι και το 2019, το Μια Νύχτα Ακόμη. Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά.

www.kostaskrommydas.gr

onioncostas@gmail.com www.facebook.com/costas.krommidas

twitter : @kostaskrommydas

instagram : KROMMYDASKOSTAS

IMG_0027.jpg
92705720_657748804794420_308024917057811

Κατερίνα Κυταριώλου

https://newsbyzeta.blogspot.com

Επικοινωνήστε μαζί μας!

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

info@envivlio.com

mob : 6944018135

bottom of page