top of page

ἐν βιβλίῳ

Το τανγκό της Ηλέκτρας - Αλέκα Ζωγράφου

Εκδόσεις Χάρτινη πόλη

 

Διαβάζοντας το βιβλίο «Το Τανγκό της Ηλέκτρας», μεταφέρθηκα στα κερκυραϊκά σοκάκια και στη Μπολόνια, περπάτησα με τους ήρωες, ανέπνευσα τον αέρα τους και παρακολούθησα με ενδιαφέρον την ιστορία τους.

Η Αλέκα Ζωγράφου, έχει ένα μεγάλο ταλέντο να δημιουργεί εικόνες και να παίρνει τον αναγνώστη από το χέρι.  Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο που δε θες να το αφήσεις.

Ο λόγος του ρέει και μάλιστα το κερκυραϊκό ιδίωμα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας είναι «τόσο όσο», σε βάζει δηλαδή στο κλίμα, χωρίς όμως να δημιουργεί  καμία δυσχέρεια στην παρακολούθηση της ιστορίας.

Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκα τη λειτουργία των καιρικών φαινομένων στο κείμενο. Η φύση ακολουθεί συναισθηματικά τους βασικούς ήρωες, οι οποίοι έμμεσα ταυτίζονται με τα φαινόμενα.

Οι ήρωες έχουν έντονα πάθη και μυστικά.

Συγκρουόμενα συναισθήματα στον ίδιο τον χαρακτήρα ή μεταξύ άλλων κατακλύζουν το κείμενο. Η εκδίκηση, το μίσος αλλά και ο έρωτας, η αποδοχή, η αγάπη,  απαντώνται στις σελίδες του βιβλίου.

Οι χαρακτήρες είναι ολοκληρωμένοι. Παρακολουθείς τις ζωές των ανθρώπων και μπαίνεις βαθιά στην ψυχή τους.

Τα μικρά κεφάλαια διευκολύνουν περισσότερο τον αναγνώστη να παρακολουθήσει την ιστορία ενώ οι αναδρομές στο παρελθόν είναι λειτουργικές και συνάδουν αρμονικά με το υπόλοιπο κείμενο.

Το ταγκό της Ηλέκτρας, είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, που έχει μια ελαφράδα στην αφήγηση, έναν γοητευτικό λόγο και ενδιαφέροντες ήρωες.  

Σας το προτείνω!

Από την έκδοση : Πόσος θυμός, ποια δίψα για εκδίκηση και τιμωρία θα σταθούν ικανά, σχεδόν ανίκητα, να βρουν τον τρόπο και τον χώρο να φωλιάσουν σε έναν παιδικό νου; Πόσο αδύναμος και λιγοστός θα αποδειχτεί ο χρόνος να γιατρέψει, αφήνοντας ανεξέλεγκτη τη διαδρομή για να οδηγήσει κάποιον σε ένα σχέδιο που ο όλεθρος αναδίδει τη δυσοσμία του παντού... Κι όμως! Ο χρόνος θα χάσει την ευκαιρία να γίνει σύμμαχος, ίσως και φίλος, με τη γαλήνη και τη λήθη και εκεί, στη δική του ήττα, αρχίζουν όλα!

Ο ερχομός του Σίμου Ζέπου στην Κέρκυρα είναι μόνο η αρχή στο ολέθριο σχέδιό του. Είναι αποφασισμένος να παρασύρει, ακόμα και αν χρειαστεί να ρισκάρει και να παρασυρθεί, ακόμα και αν το τίμημα είναι να αυτοκαταστραφεί από ένα μένος που πεισματικά αρνείται να ξεθυμάνει. Έρισμά του, η Λούνα, θύματά του, η οικογένεια του Λορέντζου Μελιτινού. Αδίστακτα εκείνος θα κουρσέψει τη ζωή της Αντζολίνας και θα γίνει ένα δυσβάστακτο φορτίο που με δόλο θα βαρύνει την ψυχή της Ηλέκτρας.

Η Μπολόνια για τον Σίμο και την Ηλέκτρα θα αποδειχτεί μια μάχη με έναν μόνο νικητή... Ποιος θα νικήσει και ποιος θα νικηθεί; Η μοίρα είναι εκείνη που θα υφάνει την έκβαση της ιστορίας. Είναι η ίδια που θα απαντήσει με αποτελέσματα και συνέπειες για όσα έχει ορίσει. Ένα τανγκό θα σταθεί η λύτρωση για την Ηλέκτρα... Αν ακολουθήσει τα βήματα, ίσως καταφέρει να κλείσει μέσα της την αγάπη που της λείπει. Θα χρειαστεί, όμως, να λικνιστεί σωστά στους ήχους της σονάτας του Τζώρτζη. Θα χρειαστεί πίστη και πάθος για τη ζωή που δικαιούται, για εκείνη που της ανήκει...

Μια συναρπαστική ιστορία που τα συναισθήματα, το πάθος και η τιμωρία «πολιορκούν» τις ζωές των ηρώων.

Στιγμιότυπο 2018-09-09, 07.38.04.png

Έφη Γεωργάκη

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Ράμπα"

BA in European Culture Studies

MSc in Creative Writing

to-tangko-tis-ilektras-9789606214851-100

Επικοινωνήστε μαζί μας!

info@envivlio.com

mob : 6944018135

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
bottom of page