top of page
Στιγμιότυπο 2019-05-20, 12.48.29.png

Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα, 210 3451390

35076940_1735992783133972_66742678094820

Ζωντανοί - Άψυχοι

 

Ένα κρεβάτι διπλό με ένα όμορφο πάπλωμα πάνω σε αυτό. Μια κρεμάστρα μεταλλική με ρούχα  γυναικεία. Τα αντρικά στο πάτωμα ή πάνω στο κρεβάτι. Ένα γραφείο με ένα υπολογιστή και βιβλία. Ένα σεκρετέρ με αρώματα, κοσμήματα και ρολόγια. Ένας καθρέπτης όχι για να βλέπουν τα είδωλά τους αλλά για να επικοινωνούν. Ένας καθρέπτης facebook, με μηνύματα ένθεν και ένθεν: «Σ’αγαπώ, μου λείπεις» αλλά  και «Μην ξεχάσεις τους λογαριασμούς μωρό μου» με ένα αντίχειρα υψωμένο από κάτω. Κάτι σαν like δηλαδή.

 Ένα μεγάλο παράθυρο να φαίνεται ο έξω κόσμος. Η ντουλάπα σε ιταλική γραμμή με πόμολα εξεζητημένα. Τα χρώματα στους τοίχους γήινα. Μια πολυθρόνα κουνιστή  μπροστά από μια τηλεόραση. Άψυχα όλα, οικειοποιούνται το χώρο αφού οι άλλοι φαίνονται περαστικοί. Σκιές που απλά κινούνται στο χώρο τους. Ο άντρας μονοπωλεί τον υπολογιστή και δείχνει με το δάκτυλο όταν οι μικρότεροι επισκέπτες- τα παιδιά -εμφανίζονται. Η γυναίκα περιποιείται περισσότερο τα άψυχα, τους μιλάει κιόλας. Μπορεί και να τους παραπονιέται. Όταν είναι και οι δύο στο δωμάτιο είτε σκρολάρουν σε κινητά και ταμπλέτες είτε κοιτούν εκστασιασμένοι την τηλεόραση που σκορπάει ειδήσεις με συστατικά σοκ και δέος.

Μόλις την κλείνουν χώνονται κάτω από το πάπλωμα συνήθως αμίλητοι –ακούνητοι τοποθετώντας τα κεφάλια τους σε αντίθετη κατεύθυνση. Κάποιες φορές είναι πιο ζωηροί, χαϊδεύονται, ερωτοτροπούν δε σπάνε όμως  τη μονοτονία. Τα άψυχα δε τους ζηλεύουν, τους βλέπουν το ίδιο στατικούς και προβλέψιμους. Το μόνο που φοβούνται μήπως και χάσουν την κυριαρχία του χώρου είναι την απρόσμενη αγκαλιά, το απροειδοποίητο φιλί, την έφοδο των μικρών στο μεγάλο κρεβάτι, το γέλιο, τις φωνές τη γαμοεπικοινωνία που αυτά δε μπορούν να έχουν. Και οι άλλοι που το έχουν το κάνουν σαδιστικά για αυτά, με το σταγονόμετρο λες και πονάει περισσότερη επικοινωνία και αγάπη.

Τόλης Αναγνωστόπουλος

***

Ο Τόλης Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Διοίκηση Νοσοκομείων και έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά της Υγείας. Δεν περιμένει την ανάπτυξη ούτε την έμπνευση. Γράφει ασταμάτητα, ικανοποιώντας τη μεγάλη του επιθυμία, αφήνοντας ταυτόχρονα ήσυχους τη γυναίκα και τα δύο του αγόρια. Δεν γράφει πολύ αισιόδοξα, αλλά με δόσεις χιούμορ. Πυρήνας των ιστοριών του είναι η φιλία, στην οποία πιστεύει πολύ. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Προτιμά το βουνό από τη θάλασσα, το ποδήλατο από το αυτοκίνητο, τη lowbap μουσική από τη ροκ.

Αρθρογραφεί στο κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο «Bookia». Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Ένας ή Κανένας» από τις εκδόσεις «Το Ανώνυμο Βιβλίο», τον Μάρτιο του 2016. «Το βαθύ ρήγμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Επικοινωνία:

tolisanagnos@gmail.com

bottom of page