top of page

ἐν βιβλίῳ

Sebastian Fitzek

«Ο δικός μου προσδιορισμός της επιτυχίας είναι όταν είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου».

Σκέφτηκα πως πολλοί από εμάς που προσπαθούμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι και χαρούμενοι, χρειαζόμαστε πότε πότε ένα κίνητρο. Να παρακολουθούμε ομιλίες ανθρώπων που έχουν κάτι να μας πουν είναι μια αρχή.

 

Αποφάσισα να ρωτάω απευθείας τους ανθρώπους που θαυμάζουμε όλοι,που είναι πετυχημένοι στον τομέα τους, στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό. Να μάθουμε από πρώτο χέρι τι τους βοηθάει στα δύσκολα.

 

Ο πρώτος μου συνεντευξιαζόμενος είναι ένας πάρα πολύ γνωστός συγγραφέας. Είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. 

Ο λόγος για τον αγαπημένο μου Sebastian Fitzek! 

Ζει μόνιμα στο Βερολίνο με την οικογένεια του, από όπου μου έκανε την τιμή να απαντήσει σε λίγες ερωτήσεις και έτσι να μας δώσει μια νότα αισιοδοξίας! 

Το Δέμα, η Θεραπεία, η Θέση 7Α, το Πείραμα και το πρόσφατο ο Τρόφιμος που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα είναι τίτλοι που προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τον ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο του και τις απαντήσεις του!

«Όταν κάτι κακό συμβαίνει στον κόσμο δες τους ανθρώπους που βοηθούν. Είναι πάντα η πλειοψηφία σε σχέση με αυτούς που έκαναν κάτι κακό».

1585925692131508-0.jpg
52f1bd6deeb815bd6ac86e96aaab3aba.png

«Πριν από κάθε νέα πρόκληση φοβάμαι να κάνω νέα βήματα. Αλλά πάντα ρωτάω τον εαυτό μου: Ωραία, τι μπορεί να συμβεί στην χειρότερη περίπτωση;»

Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Το Δέμα (Βραβείο Public Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος 2019), Η Θεραπεία, Η Θέση 7A και Το Πείραμα. Ανακαλύψτε περισσότερα για τον συγγραφέα: www.facebook.de/sebastianfitzek.de www.sebastianfitzek.de fitzek@sebastianfitzek.de

Κ.Κ.: Ποιο είναι το προσωπικό σας μότο;

S.F.: Πάρε στα σοβαρά αυτό που κάνεις, αλλά όχι τον εαυτό σου.

Κ.Κ.: Πείτε μας κάτι αισιόδοξο που σας βοηθά να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες και ίσως μπορεί να βοηθήσει και κάποιον άλλον.

S.F.: Όταν κάτι κακό συμβαίνει στον κόσμο δες τους ανθρώπους που βοηθούν. Είναι πάντα η πλειοψηφία σε σχέση με αυτούς που έκαναν κάτι κακό.

Κ.Κ.: Ευχαριστώ πολύ!

92705720_657748804794420_308024917057811

Κατερίνα Κυταριώλου

https://newsbyzeta.blogspot.com

Κατερίνα Κυταριώλου: Κύριε Fitzek, aν δεν ήσασταν τόσο διάσημος, πώς θα συστηνόσασταν; Ποιος είστε;

Sebastian Fitzek: Το πιο κοινό σχόλιο που λαμβάνω όταν με γνωρίζει κάποιος είναι ότι δεν μοιάζω για συγγραφέα ψυχολογικών θρίλερ! 

Λοιπόν μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου! ;)

Κ.Κ.: Ποιο είναι το κίνητρο σας στην ζωή;

S.F.: Να κάνω όσα πιο πολλά ταξίδια μπορώ. Και δεν εννοώ μόνο διακοπές σε άλλες χώρες και πόλεις. Για μένα, κάθε νέο άνθρωπο που γνωρίζω, ό,τι κάνω στην ζωή για πρώτη φορά και κάθε νέο βιβλίο που διαβάζω, είναι ένα καινούργιο ταξίδι.

Κ.Κ.: Η επιτυχία δεν έχει μυστικά. Σκληρή δουλειά, συγκέντρωση, επιμονή.  Ποια είναι η δική σας εκδοχή της επιτυχίας; Πώς πετύχατε τους στόχους σας;

S.F.: Ο δικός μου προσδιορισμός της επιτυχίας είναι όταν είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να το πετύχεις από το να είσαι στην λίστα των best sellers. Τα χρήματα πραγματικά δεν σημαίνουν κάτι αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Αυτό ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια. Ο στόχος στην συγγραφή είναι να γράφω πάντα ένα βιβλίο που να είμαι υπερήφανος γι' αυτό. Μόνο ότι θα έχει την ευκαιρία να αρέσει και σε άλλους αναγνώστες.

Κ.Κ.: Υπήρξε στιγμή που ο «κακός» εαυτός σας  προσπάθησε να σας αποτρέψει από ένα σημαντικό βήμα και πως το αντιμετωπίσατε;

S.F.: Θα το έλεγα, ο δειλός εαυτός μου. Πριν από κάθε νέα πρόκληση φοβάμαι να κάνω νέα βήματα. Αλλά πάντα ρωτάω τον εαυτό μου: Ωραία, τι μπορεί να συμβεί στην χειρότερη περίπτωση; Και τότε έχω την λίστα μου:

- Θα πεθάνεις ή θα αρρωστήσεις;

- Θα χάσεις την ελευθερία σου;

- Θα πληγώσεις κάποιον άλλο;

 

Αν η απάντηση και τις 3 φορές είναι «Όχι», τότε το κάνω.

d8b154ef6709ffd1f3f2d83b3dca5360.png

Επικοινωνήστε μαζί μας!

  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

info@envivlio.com

mob : 6944018135

bottom of page