top of page

Ντίβες_backstage - Θέατρο ΕύΠολις-art

 

Ντίβες_backstage : Μια παράσταση πίσω απ’ την κουΐντα. Μια θεατρική performance που δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να κρυφοκοιτάξει τις πρωταγωνίστριες την ώρα που εκθέτουν την ψυχή τους μπροστά από έναν καθρέφτη, τη στιγμή που μιλούν για ντεμακιγιαρισμένα όνειρα, την ώρα που προβάρουν πολυφορεμένες ελπίδες.

 

Το ευφυές κείμενο που έγραψε η πολυτάλαντη Έφη Γεωργάκη, του θεατρικού έργου «Ντίβες» που ανεβαίνει στο Θέατρο ΕύΠολις-art, αφορά εκείνες τις γυναίκες που μέσα από τη φωνή των τριών ηθοποιών Εύα Κεχαγιά, Μαρία Μανωλοπούλου και Μαρία Πλυτά στους τρεις αντίστοιχους  ρόλους των Λίζα, Ρίτα, Ολίβια, παραπαίουν στα αιώνια δίπολα πάθους-προδοσίας, έρωτα-λογικής, συναγωνισμού-ανταγωνισμού. Το έργο αγγίζει το θεατή από το πρώτο λεπτό αφού πραγματεύεται τα σημαντικά αυτά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης σε βάθος.  

 

Οι τρείς ντίβες του θεάτρου, είναι τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις διαφορετικοί τύποι ανθρώπου, που υπενθυμίζουν στο κοινό την πολυεπίπεδη πλευρά της  γυναικείας ψυχοσύνθεσης, τις ποικίλες αντιδράσεις της στις προκλήσεις, στα διάφορα και διαφορετικά ερεθίσματα. Η διάδραση των έντονων αυτών προσωπικοτήτων που η μοίρα της τοποθέτησε στο ίδιο καμαρίνι, σε έναν τόσο μικρό χώρο, και τις ανάγκασε να μοιράζονται κομμάτια από τη ζωή τους, αποδεικνύεται  μαρτυρική για αυτές τις τόσο «μεγάλες» προσωπικότητες του θεάτρου, ερωτευμένες μάλιστα με τον ίδιο άντρα-Θεό!

 

Η Εύα Κεχαγιά, δωρική, με την εκφραστική της δεινότητα, την πυκνή ερμηνεία και το διαπεραστικό της βλέμμα δημιουργεί έναν ολόκληρο κόσμο όπου παρασύρει εντός του τον θεατή στη ζωή και στα πάθη της ντίβας μιας άλλης εποχής.

Η γκροτέσκο εμφάνιση της Μαρίας Μανωλοπούλου δίνει μια πιραντελική νότα στο έργο που σε συνδυασμό με την αμεσότητα της ερμηνείας της δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ του κοινού και της σκηνής και το συναίσθημα πως ο θεατής είναι πραγματικά παρών μέσα σε αυτό το ζωηρό καμαρίνι.

Η πληθωρική εμφάνιση της Μαρίας Πλυτά, η άρτια κινησιολογία της και η θεατρικότητα της φωνής της προκαλούν έκπληξη και θαυμασμό.

 

Η Έφη Γεωργάκη, μια σκηνοθετική «αποκάλυψη», αγκαλιάζει μητρικά το κείμενό της και σε συνδυασμό με την άψογη σκηνογραφία της Μαίρης Νταγιαντά επιτυγχάνει ένα άρτιο αποτέλεσμα, ένα ταξίδι στο χρόνο, μια χούφτα αστερόσκονης στη γκρίζα καθημερινότητα.

 

Το κέρδος του θεατή; Βγαίνοντας από την παράσταση νιώθει πως οι τρεις ντίβες ζουν και μετά από αυτήν. Επιθυμεί να τις δει πάλι επιστρέφοντας στο κείμενο ξανά και ξανά για να αφουγκραστεί εκ νέου τις ανάγκες και τις αγωνίες τους.

 

 

Π.Αντωνόπουλος

Κείμενο, Σκηνοθεσία: Έφη Γεωργάκη
Εικαστική Επιμέλεια - Σκηνικά: Μαίρη Νταγιαντά
Μουσική: Γιάννης Γιάννακας
Φωτογραφία: Gabriel Κoutoulias
Φωτισμός - Ήχος: Μάριος Γιάννακας
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Εύα Κεχαγιά, Μαρία Μανωλοπούλου, Μαρία Πλυτά
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 , μέχρι τις 21 Απριλίου.
Τιμές εισιτηρίων: 10,00 euro κανονικό, 8,00 euro με κάρτα ανεργίας .

Παραγωγή: ΕύΠολις-art

Τηλ. Κρατήσεων: 2155451110 -6980529535
Προαγορά εισιτηρίων με κατάθεση στον λογαριασμό GR12017 2093 0005 0930 8824 9867 Τράπεζα Πειραιώς.

ΕύΠολις-art
Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Έγγελη 10 Ν.Κόσμος Αθήνα τηλ. 2155451110 - 6980529535
ww.eupolis.net e-mail: info@eupolis.net

 

μέχρι τις 21 Απριλίου.

Στιγμιότυπο 2018-09-09, 07.18.49.png

Πάνος Αντωνόπουλος

BA in Journalism

BA in Greek Culture Studies

MBA

MSc in Creative Writing

Στιγμιότυπο 2019-03-20, 16.47.02.png
bottom of page